Tannprotese i Loddefjord

Avtakbare tannerstatninger deles inn i to underkategorier:

  • Partielle proteser
  • Hele proteser

Hele proteser benyttes der kjeven er helt tannløs, mens det ved partielle proteser finnes et resttannsett. Protesene produseres etter avtrykk av pasientens kjeve. Avtrykket blir hovedgrunnlaget for protesen, som ved helproteser består av plastakrylat liggende passivt mot underlaget, og ved partielle proteser består av en kombinasjon av plastakrylat og metall som er festet til gjenværende tenner.

Et prisgunstig alternativ

Prisen er noe flere bekymrer seg over når det kommer til tannproteser, men en tannprotese er både billigere og raskere enn tannimplantat og tannbro. Kostnaden dekkes ofte av staten via HELFO, enten helt eller delvis. Hvor stor andel av kostnaden du eventuelt vil få dekket, avhenger av tannlegens diagnose.

Vi følger deg opp

Vi holder deg godt informert i forkant av- og under behandlingen. På denne måten er du best mulig foreberedt når du skal venne deg til dine nye tannproteser. Det vil ofte ta litt tid før pasienten er helt komfortabel med protesen, og av og til må protesen justeres i etterkant. Hos oss får du god oppfølging gjennom hele denne prosessen, og du kan føle deg trygg hos oss i Vestkanten Tannlegesenter.

Av oss vil du få en tannkopp, protesebørste og et rengjøringsmiddel som skal gjøre rengjøringen enkel. En tannprotese skal rengjøres daglig samtidig som munnhulen rengjøres.

Ta gjerne kontakt oss om du har noen spørsmål angående tannproteser.

Vi kan hjelpe deg med alt du lurer på